Dagboek

Naar dagboek archief

Display

Beschrijving

27 sep 16

Optreden in "Mariahove"te Ossendrecht

Het was alweer een tijdje geleden dat we bij Mariahove zijn geweest, maar de bewoners konden ons nog en het was gelijk alweer een leuke boel vanaf we het eerste liedje inzette.

het was er lekker warm ( puf ) maar de mensen zongen uit volle borst mee. er waren er zelfs die een dansje waagde.

Het was weer een geslaagd optreden en de mensen waren blij, en daar doen we het voor. groetjes

10 sep 16

"huize Heideduin"in Hoogerheide

Ook hier was het al snel een gezellige boel, veel mensen zongen weer mee met de wel bekende nederlands taligge liedjes.

Helaas kon Linda hier niet bij zijn wegens andere verplichtingen, dus moesten wij een tandje bij zetten.

Het dak lag er al snel af en de mensen vonden het zo leuk dat ze om een cd vroegen, gelukkig hadden we er bij

( op een paar na leveringen na ) maar dat is snel geregeld. Het publiek zal Snot & Kwiel niet snel vergeten.

groetjes Snot & Kwiel

07 aug 16

Optreden "huize Ter Reede" te Vlissingen

We hebben al veel meegemaakt en gezien, maar z'n mooi en met name groot verzorgigs tehuis, dat was me wat.

ook in de Zeeuwse plaats Vlissingen werden de mensen al snel enthousiast, bij het horen van het eerste liedje.

Een c.a. 250 mensen deden lekker mee met alle nummers die ze kende. een grote volle zaal met een mooi podium waar we op konden staan om te zingen. Door ons optreden, kwamen al snel meerdere aanvragen voor een optreden in die omtrek, maar omdat het hier gaat, over dagen door de week, kunnen wij ze niet allemaal invullen en dat is jammer.

Al bij al weer een geslaagd optreden.

10 jun 16

Hallo muziek liefhebbers, we hebben weer een leuke avond gehad bij café Oosterwaal in de potterstraat, het was onze traditionele jaarlijks terug kerende feestavond.

het motto van dit jaar was "de zomer in je bol" en alle aanwezigen kregen bij binnenkomst een mooie blauwe zonneklep, dat was natuurlijk voor hrt felle zonlicht, want overal waar Snot & Kwiel binnen is, schijnt de zon.

de sfeer zat er al snel in en er werd weer met volle borst meegezongen, met de vele bekende zomerhits. Ook hadden we enkele nieuwe nummer, die goed in de smaak vielen. Zelfs een groepje jongeren hadden de smaak te pakken en maakten er een dolle boel van. Kortom het was het feestje wel. hopelijk zien we elkaar snel weer.

groetjes en tot ...?

14 jan 16

Optreden zorginstelling Fenderdhof in Fijnaart

Het was al een jaar of wat geleden, dat Snot & kwiel in de Fenderthof opgetreden had.

Maar... ze waren het nog niet vergeten! De mensen waren al enthousiast, voor we begonnen. Ze werden ongeduldig, toen de klok al zeven uur aanwees.reden voor Paul om alvast maar alleen te beginnen ( de rest zat nog in de kleedkamer.

Er werd gedanst, (ook door ons ) tijdens de liedjes. Verder hadden we nog een gatoptreden van een van de bewoners en we zagen alleen maar blije gezichten. al met al weer een geslaagde avond

30 dec 15

Terug blik op ons optereden van 30 Dec. 2015 in Huize Elisabeth te Halsteren

Het publiek zat al heel lang te wachten op Snot & Kwiel, ondanks dat we goed op tijd waren.

Een jaar eerder, ook op 30 Dec. hadden we daar ook al een prachtig optreden gehad met een enthousiast publiek. Deze keer was het ook weer een leuk feest, om het jaar af te sluiten. met een gastoptreden van een in de toekoms geweldige zangeres uit Halsteren, zullen de gastvrije mensen van Elisabeth met veel plezier terug denken aan deze middag!

31 okt 2015

ons optreden bij café de Markies was weer heel leuk. Wel was het jammer dat het niet heel druk was, gelukkig was dat niet alleen bij ons, want overal hoorde je dat het rustig was. Ondanks dat hebben we weer genoten van ons optreden, en hopelijk vonden onze fans dat ook. Op naar een volgend optreden, hopelijk zijn jullie er dan ook weer.Tot dan

26 okt 2015

Beste liefhebbers van het nederlands levenslied

Eindelijk is het weer zo ver, onze site wordt weer onderhouden, en vanaf nu wordt u weer op de hoogte gebracht van onze optredens, en hoe gezellig ze altijd zijn. Met een aantal nieuwe leden, gaan we weer proberen u een leuke avond te bezorgen en hopelijk zien wij u zeer binnen kort.

29 apr 13

De laatste koninginnenach, en dat hebben we geweten.

Wat een gezellige boel, daar bij Thalia.

De Stadsherberg is volgens mij een stukje groter geworden, het was zo druk, dat de menigte al dansend de gevels iets naar buiten heeft gedrukt.

Een zeer geslaagde avond, klein minpuntje Maria moet zich laten behandelen in de gipskamer.

Iedereen bedankt, en tot een volgende keer

09 apr 13

Ons optreden in Sprundel bewijst toch maar, wat je in 10 jaar kunt bereiken.

Vanaf het moment dat wij onze keeltjes open zetten, was het un uissouwe van (St) Jan (Hof) Steen.

Wat een gezellige club van personeel en vrijwilgers.

Hier doen we het allemaal voor, van het begin tot het einde de beentjes van de vloer.

St. Janshof, CHAPEAU!!

02 apr 13

De aftrap voor ons jubileumjaar zijn we begonnen met een etentje

in de Teerkamer voor alle Snotters en crew.

Onder het genot van een drankje gingen de felicitaties en diverse kadootjes in het rond.

Het was een gezellige avond met heel lekker eten.

01 apr 13

Snot & Kwiel 10 Jaar...Snot & Kwiel 10 Jaar...Snot & Kwiel 10 Jaar...

26 mrt 13

Omdat Mariahove in het najaar van 2012 zo verschrikkelijk leutig van onze groep had genoten werden wij snel terug gevraagd en weer was het feest in dat verzorgingscentrum.

Het was nog veel drukker dan de vorige keer en op die manier wordt de foyer wel te klein.

Graag tot een volgende keer weer!

23 mrt 13

In ’s Heer Hendrikskinderen waren ze nogal beduusd van dat maffe groepje uit Bergen op Zoom.

Het familiefeest van de 70 jarige Henk werd door ons opgeluisterd met de leuke meezingers van toen en nu.

Het lukte ons weer…weliswaar op het laatst…de feestgangers van hun stoelen af te krijgen voor de polonaise

09 mrt 13

De Stuyvenburgh in B.o.Zoom was geheel nieuw voor ons en het moet gezegd….wij hadden er al eerder moeten staan. Veel nummers konden worden meegezongen en het entoesiasme werd niet onder stoelen of banken gestoken.

Voor de mensen daar waren wij een openbaring t.o.v. de “normale” zangkoren/-groepen.

26 feb 13

Het was alweer 3 jaar geleden, dat wij optraden bij de vrolijke oudjes van woonzorgcentrum de Lindenburgh in Steenbergen.

Gelijk vanaf het begin gingen diverse voetjes van de vloer en het meezinggehalte was er erg hoog, vanwege de bekende ( weliswaar oude) nummers.

Ook in de nieuwe omgeving, na de verbouwing, mochten wij onze toehoorders heerlijk vermaken en zij laten ons merken dat het hun zeer goed bevalt.

23 dec 12

Uitgenodigd voor het opluisteren van een 40-jarige bruiloft is weer eens wat anders en de omlijsting bij de speciale “brunch” valt in de categorie ‘zéér geslaagd’!

De gasten ( zeker de Belgische tak van de fam, Mouwen) waren zeer gecharmeerd van ons optreden, dat ook meer dan ruimte genoeg liet om eens lekker bij te ‘kleppen’.

Wij hebben er op z’n minst 1 fanatieke fan bij van ca. ½ jaar oud.

21 nov 12

Hernieuwde kennismaking met de bewoners van het Jacqueline – complex was zeker niet verkeerd.

Jammer genoeg moest één afdeling afhaken ivm viraal ongerief, maar de aanwezigen hebben met hun enthousiasme dat “ verlies” helemaal goedgemaakt.

03 nov 12

De Nacht van het Levenslied werd één grote happening in stadscafé Thalia, waar het vanaf het begin een volle bak was. De sfeer daar is werkelijk grandioos.

Ook het optreden van Martin tijdens onze rustpauzes draagt daartoe bij. Het werd zoals gewoonlijk weer tegen tweeën( hoe kan het ook anders) en ook hier komen wij graag weer onze kunsten vertonen.

23 okt 12

Op herhaling in Ossendrecht bij de bewoners van Mariahove, Daar werd absoluut niet naar de tijd gekeken, want zij wilden nog wel even doorgaan na de zgn. “bedtijd” van half 10,

Het is fijn te merken dat er van ons optreden zo intens kan worden genoten. Wij komen er graag weer een keer terug.

11 okt 12

Amper terug van vakantie stond het eerste optreden al weer voor de deur. In het nieuwe onderkomen van het ABG..in Woonzorgcentrum Moermont stond het te gebeuren. In een prachtige ambiance konden bewoners van het complex genieten van ons optreden, dat voor de eerste keer daar plaats vond. En genoten hebben ze

27 jul 12

Krabbenfoor 2012 op de vrijdagavond.

Een extra beladen optreden i.v.m. het uitbrengen van onze nieuwe live – cd.

De regen dreigde even spelbreker te worden, maar even later konden liefhebbers en fans weer op weg naar café Oosterwaal. De eerste cd’s werden uitgereikt aan onze techneut Rian en aan onze “gastouders” Conny en Sjaak Oosterwaal.

Indachtig ons motto op de CD ging het feestje tot een eind in de nacht weer heerlijk door en wij rolden meer dan tevreden ons bed in.

28 mei 12

Onder een strakblauwe hemel hebben wij kunnen genieten van een steeds drukker wordende toeloop tijdens de doorkomst van de Roparun 2012. Wij waren in het nieuw gestoken en dat zag er ( dank zij de nijvere “handjes” van Els) magnifique uit.(zie fotopresentatie)

Dit jaar hadden wij voor het eerst én companen op het podium: Nobody Knows én een wisselplaats van Haste4Life. Dat werd dus alles bij elkaar een dolle, drukke boel tijdens de aankomst van dat team.

Voeg daarbij ook nog eens het recordbedrag van € 2155,= , dat werd opgehaald door de gulle gevers tijdens het ochtendontbijt, en onze dag kon niet meer stuk.

20 mei 12

Op de dag van de live-cd opname was het broeierig weer en binnen was de temperatuur om te snijden. Alle deuren tegen elkaar open en de warmte van de aanwezigen dwarrelde met onze vrolijke muziek lekker door de Potterstraat.

Het was gewoon gezellig druk en iedereen kreeg bij binnenkomst een microfoon, zodat er lekker mee-geblèrd kon worden…en er werd ook volop gebruik van gemaakt.

Voor hun 2e cd kregen de Snot en Kwielers van hun oudste fan een prachtige bloem aangeboden. De doop van deze cd wordt later bekend gemaakt.

29 apr 12

Koninginnenacht bij en in stadscafe Thalia was vanaf het begin één hossende en genietende massa, die tot in de kleine uurtjes volop met de allernieuwste nummers meezongen.

Tussendoor werd ook het optreden van Martin( mede-bareigenaar) hooglijk op prijs gesteld en wij hebben samen met hem de allerlaatste toegiften verzorgd.

Ook ons nieuwe rood/wit/blauwe “costuum” werd eveneens alom bewonderd Voor herhaling vatbaar.

07 jan 12

Ome Kees en tante Cor waren 50 jaar getrouwd en dat werd gevierd in Non Plus Utra in Woensdrecht.

Tot op het moment van opkomst was het voor de aanwezigen geheim gehouden dat Snot & Kwiel zou optreden en U kunt zich het entoesiasme voorstellen, toen wij onder een luidkeels ‘Lang zullen ze leven’ het nodige leven in de brouwerij kwamen brengen.

Vanaf het begin gingen de (wat) oudere benen al van de vloer en het overigens heerlijke diner werd op deze wijze goed verteerd.

Een extra sessie van 20 minuten was ons cadeau aan het bruidspaar en dat werd hooglijk op prijs gesteld.

04 nov 11

De Nacht van het Levenslied is in de plaats gekomen voor de oude Snotteravond in Bergen op Zoom en bij gelegenheid werd er uitgeweken naar de vrijdagavond.

Vanaf de aanvang was het werkelijk volle bak in onze thuishaven bij Oosterwaal, waar mede door diverse band-repetities het tot laat in de nacht meer dan gezellig bleef.

11 sep 11

Ter ere van Corrie en Ad werd er in de Raayberg een feestje gebrouwen, waarvoor wij een speciaal nummer ingestudeerd hadden dat zéér in dank door Corrie werd aangenomen.

Doordat Hans afwezig was konden de diverse protsemakers en sprekers zich opstellen achter de 5e microfoon en daardoor werd het mede een zéér geslaagde middag.

07 jul 11

Optreden tijdens de Krabbenfoor blijft altijd een speciale bezigheid. Het langsschuifelende publiek zong al schuifelend mee en onze vaste fans zorgden voor de broodnodige interacties.

Al met al was het lekker gezellig en werd het ondanks de wat mindere drukte toch erg laat.

13 jun 11

De Roparun trok alweer voor de 20e keer door Bergen op Zoom.

De runners kwamen wat vroeger dan andere jaren door en dat lag zeker aan de lekkere bries, die zij in de rug hadden. Ondanks het wat mindere weer was de opkomst op de Halsterseweg 160-164 toch weer zéér goed te noemen, Dat vertaalde zich in een ontbijt-opbrengst van 1881 euri's, iets waar de organiserende Buurtjes geweldig mee in hun sas waren.

Wij hebben daar op onze eigen wijze mede een extra invulling aan gegeven en brachten daarnaast ook weer een aantal nieuwe nummers ten gehore. Deze werden tot onze verbazing door zowel jong als oud erg goed meegezongen.

Hoogtpunt van de doorkomst was uiteraard de ontvangst van ons 'donor-team' Haste4Life. Dit leidde tot een tijdelijke blokkering van het parcours, maar andere teams maakten van deze happening ook graag gebruik om even mee te feesten.

30 apr 11

Het Koninginnefeest bij Thalia was buiten vanwege het geweldig, zonnige weer. Daar hadden wij natuurlijk veel extra bekijks, omdat het ook nog een gewone winkeldag was.

Ondanks de wel af en toe heftige windvlaagjes konden wij toch de vele aanwezigen met een aantal nieuwe nummers verrassen. Opvallend was dat de mix van oud en nieuw opvallend veel werd meegezongen enne…..echt niet alleen door de ouderen!

Enfin.. het was gewoon weer een heerlijk feest en wij gaan er volgend jaar met de Koninginnenacht op herhaling.

23 jan 11

Onze primeur in Halsteren. In zaal De Roos hebben wij de spits van 2011 afgebeten. Bij Erwin en Rebecca komt erg gemêleerd volk over de vloer, zowel jong als oud. Maar ook komen er mensen biljarten, bingoën en ‘toeteren’. Dat gaf al met al toch een grappig effect en de sfeer was er zeker niet minder om. Aan het einde van de middag werd spontaan door de damesband Toontje d’r Bij nog een speciaal dansje uitgevoerd op een van onze nummers. Het kon niet meer stuk.

26 nov 10

De vrijwilligers van de voetbalvereniging uit Wemeldinge wisten niet wat zij meemaakten. Komt daar een Brabantse groep even de boel op stelten zetten en wordt er van hen verwacht dat zij allemaal meedoen.

Wel ..het gekke was dat zij er daar volop zin in hadden en zo werd het een verrukkelijke, gezellige avond met een 3x tweede plaats bij de quiz ‘petje op, petje af’ voor ons oudste lid.

De balkonscene was even onverwacht als hilarisch en dat tekende de absoluut ontspannen sfeer, waarbinnen wij ons heerlijk konden uitleven.

06 nov 10

Na enige omzwerving hebben wij de 10e Snotteravond in B.o.Zoom ingevuld in het intieme café ‘Geen Flauw Idee’ op de Grote Markt.

Een spannende avond, want ‘ons ‘Monique nam definitief afscheid van het S&K gebeuren en tevens lanceerden wij Maroesjka als haar opvolgster.

Al met al werd het een van de betere Snotteravonden in de 8 jaar dat wij deelnamen. Vanaf het begin een volle tot bomvolle tent en het publiek werd m.b.v. cafébaas Tony tijdens de pauzes extra opgepept.

Het zowel het oudere maar ook het jeugdig publiek wist eigenlijk van geen ophouden en ( zoals u weet) is dat een kolfje naar onze hand.

U snapt het alweer..het werd pas weer in de late uurtjes rustig.

18 sep 10

Het thema van ons feestje was “Bek Toe” ( Engelse vertaling Back To..) en dat betekende dat tijdens de sessies toehoorders een nummer konden aanvragen van een lijst en dan mochten zijzelf het nummer meezingen, terwijl een van de groepsleden van S&K eruit stapte en dus ‘bek toe’ moest houden.

Tevens hadden wij een geweldige gastzanger, Martin Janse, die tijdens onze pauzes de boel op stelten zette.

Het meezingen gaf alom grote hilariteit, maar Guus, Sjaac, 2 Martins, Wil, Reny, Lucy en het allerjongste fanlid Danique lieten zich door niets in de war sturen en zongen uit volle borst mee met de groep.

Voeg nog eens extra ons ‘hebbedingetje’ van het jaar erbij en ziedaar wederom een zéér geslaagde avond.

Het enige minpuntje was het afscheid van Monique..zij gaat ( voor ons helaas) een andere weg bewandelen. Succes Monique en wie weet?

07 sep 10

Wederom een bezoekje aan de Lindenburgh. Het is jammer dat de ruimte wat klein is geworden, maar gelukkig zijn de mensen nog steeds even enthousiast.

Wij moeten altijd oppassen dat het niet te laat word, want rond 21:30 komen de verzorgsters de ouderen ophalen.

Als altijd voor herhaling vatbaar.

14 aug 10

Ons optreden bij eetcafé ’t Anker in Yerseke was een nieuwe aparte ervaring. Dit maal stonden wij aan de overkant van het straatje en er kwam regelmatig verkeer doorheen, terwijl de eetlustigen zowel binnen als buiten lekker zaten te smullen.

Dat had natuurlijk ook invloed op de interactie met het publiek, maar gaandeweg waren de buikjes vol en werd er leuk gereageerd op onze nummers. Het eind van het optreden was als vanouds..men kreeg er geen genoeg van en dat was voor ons de beloning voor hard werken. Onze dank aan Els voor de heerlijk verzorgde maaltijd is beslist niet overdreven.

22 jul 10

De Krabbenfoor in Bergen op Zoom is een uitermate goed evenement om eens lekker uit te halen. Bij café Oosterwaal konden wij op deze zwoele zomeravond (tegelijk met Belle Perez) ons weer helemaal laten gaan. Het werd door allerlei activiteiten wat later druk dan gewoonlijk, maar de sfeer was er beslist niet minder om..

12/13 jun 10

Voor onze 7e verjaardag hebben wij onszelf een optreden van Guus Meeuwis cadeau gedaan. Een magnifiek optreden in het Philips stadion met gasten als Rowèn Hèze en Marco Borsato, daarnaast het enthousiasme van Guus en de 35000 toehoorders…enfin de dag kon niet meer stuk. Na de trip met de bus naar Veldhoven, waar wij design sliepen, werd er in de lokale horeca nog wat nageborreld. Rond de klok van 4-en doken wij in bed.

’s Anderendaags hebben wij een bezoek aan het Papegaaienpark van Veldhoven gebracht, iets wat voor de meesten van ons onbekend terrein was..maar zeker de moeite waard.

24 mei 10

De 19e Roparun was wederom voorzien van werkelijk magnifiek weer en tussen 06:00 en 11:30 uur kwam de hele optocht voorbij. Het was te merken, dat de groepen iets waren opgehouden, want voor de 1e keer in de 5 jaar, dat wij er al zingen, kwamen alle deelnemers erg gegroepeerd voorbij.

Natuurlijk..!!! zeker niet de inzet van de burengroep Halsterseweg 160 – 164 vergeten. Dit jaar overtroffen zij met hun Roparun-ontbijt de cijfers van voorgaande jaren. 1808 euro werd er gedoneerd voor het goede doel…werkelijk te gek.!!!

30 apr 10

De Koningin was jarig en dat werd met volle overgave gevierd in taveerne Thalia in Bergen op Zoom. In onze speciale oranje kleding( zie foto’s) hebben wij (voor ons geheel onbekend publiek) de vlotste feestnummers ten gehore gebracht en naar bleek met veel succes.

Al snel was het polonaise geblazen en het feest kon helemaal niet meer stuk, toen bleek dat onze techneut Rian die avond 50 jaar werd.

Het was duidelijk..het kostte weer moeite om te stoppen.

19 nov 09

Het allerlaatste optreden in de toneelzaal van het ABG had niets melancholisch, want vanaf het begin gingen de handjes en de ‘snotlappen’ de lucht in. Het gebouw wordt volgend jaar afgebroken en wij hopen dat wij in de tijdelijke (5 jaar) behuizing net zoveel enthousiasme mogen verwachten.

07 nov 09

De jaarlijkse Snotteravond in Bergen op Zoom trekt nog steeds volop gezellig volk en toch zijn er na al die jaren nog steeds nieuwe gezichten te ontdekken.

Wij traden voor de 2e keer op bij De Markies en reeds vanaf het aan vangsuur mochten wij een continue volle zaal verwachten.

De nieuwste nummers, waaronder ‘huilen is voor jou te laat’ gingen erin als koek.

10 okt 09

Een spetterend optreden in onze eigen stadsschouwburg de Maagd voor leden, familieleden en andere belangstellenden van de KansPlus organisatie, die 50 jaar bestond.

Dit is een organisatie voor geestelijk gehandicapte personen.

Afwisselend met een toneelact konden wij in 2 sessies de mensen snel uit de stoelen omhoog en aan de polonaise krijgen. Tevens was de zaal prima opgewarmd voor een gastoptreden van Wolter Kroes, die de middag op zijn bekende wijze afsloot.

23 jul 09

Voor het eerst op de Krabbenfoor bij onze thuisbasis Oosterwaal. Een buitenoptreden vanaf 20:00 uur, dat gewoon niet werd verstoord door het weer. Eerder nog..wij hadden in de eerste sessie droge kelen van de luchtjes van de Pasar Malam en dorstig dat je daar van werd..!

Al met al was het een ‘doorlopend’ optreden en na 23:00 uur er binnen nog eens verder gegaan. Rond half twee vonden wij het wel welletjes. Het is zeker voor herhaling vatbaar.

03 jul 09

Ook het verjaardagfeest van moeke de Waard werd zeer onverwacht een grappig feest in de intieme brasserie de Kleine Toren in Baarland. Moeke werd 60 jaar en dat werd (ook in het dorp zelf) zeer breed uitgemeten. Moeke zelf was niet van de vloer af te slaan en dat getuigt maar weer eens van de energie, die veel 60-ers nog hebben.

De balkonscène was uiteraard een hoogtepunt.

27 jun 09

Ons jaarlijks eigen feest belooft een traditie te worden. Een traditie op het gebied van een speciaal item dan! Dit jaar gingen wij in navolging van Marco op de kleurentoer en lieten alles maar blauw-blauw. Wij zagen het wel blauw, want bij binnenkomst kreeg iedereen een blauwe bril en ook de dresscode was blauw, dus u kunt zich voorstellen wat een hilariteit, toen wij helemaal in het wit aankwamen. Het enige blauwe attribuut, dat wij droegen, was een blauwe knoop ?

Enfin..hoe dan ook het werd weer een leutig feest.

19 jun 09

Het verjaardagsfeestje van Bram, die 55 jaar werd, in Wemeldinge. Enigszins sceptisch werd de opbouw van het decor bekeken, maar zij waren wel de eersten, die al bij het 2 e nummer in de polonaise gingen. En daarmee was de toon voor de hele avond gezet. Het liep uiteindelijk uit op een extra aantal nummers, maar ook wij hadden er verschrikkelijk veel plezier in en die kreeg hij dus als verjaardagscadeau.

01 jun 09

De Roparun trok weer door Bergen op Zoom en dat is dus weer vroeg opstaan. Het is opvallend dat het tot nu toe elk jaar geweldig weer is geweest en dat heeft mede bijgedragen tot een grote opkomst bij het ontbijt, dat door de buren van nrs 160-166 verzorgd werd.

Het leverde dit jaar weer € 1392 op voor de kankerbestrijding.

Het hoeft geen betoog dat het weer een groot feest was.. zeker toen voor de voltallige Hast4live groep het op hun toegeschreven lied ten gehore werd gebracht door alle aanwezigen. Geloof mij..op de Grote Markt was het te horen.

14 mei 09

Wij mochten de zorgdag voor het zorgpersoneel van de Jacquelineflat verzorgen en hebben dat uiteraard met heel veel plezier gedaan.

De gasten werden over de rode loper ontvangen met een speciaal wel-komstdrankje. Veel gasten waren in de oude stijl van vroegere jaren gekleed, wat extra cachet gaf aan de avond.

Op de ons bekende wijze hebben wij tussen de gangen door het nodige gedaan om iedereen tevree naar huis te laten gaan.

24 apr 09

Op bezoek in het wijkcentrum de Esch in Rotterdam. Wij hebben ons de stamppot goed laten smaken en de andere gasten getrakteerd op een stukje onvervalst Brabantse feestmuziek.

Het was wel even wennen, maar ook hier kwamen toch nog onverwacht erg snel de handjes in de lucht.

27 jan 09

Een deel van de ouderen van de Jacqueline-flat lag met griep te bed, Dat gaf de aanwezigen wel de extra ruimte, die nodig was om het enthousiasme in goede banen te leiden.

Een paar van de nieuwe nummers gingen er probleemloos in als koek en het oudste nummer (ca 1976) werd luidkeels meegezongen

Wij werden nog voor het einde uitgenodigd om erg snel terug te komen.

09 jan 09

Op bezoek na de algemene ledenvergadering van de Wandelende Krabben. Weer eens een andere invalshoek, maar daarom zeker niet minder gezellig. Het ‘wandelend’ publiek kon de actie van hun bestuur goed waarderen en waren zéér actief in hun deelname aan de polonaise.

25 dec 08

21 dec 08

Een even onverwacht maar zeker bere gezellig optreden in de Weinstube bij de ijsbaan op de Grote Markt in Bergen op Zoom was er op de 21 e.

Het was wel even wennen aan al dat in- en uitgeloop van grote en kleine mensen, maar gelukkig was er ook een groot deel ‘vast’ publiek. Daardoor was het wel moeilijk om contact met de luisteraars te krijgen, maar uiteindelijk kwam het allemaal weer op zijn pootjes terecht. Genieten dus….

01 nov 08

De jaarlijkse Snotteravond in Bergen op Zoom voerde ons naar het Provoosthuis. Ondanks de forse ruimte konden wij in overleg met de uitbater het podium zodanig plaatsen, dat een ‘intieme’ omgeving werd gecreëerd. Daardoor hadden wij direct contact met ons enthousiaste publiek. Wij hadden voor hen een viertal nieuwe nummers in de aanbieding en die gingen erin als koek. Natuurlijk waren wij weer als laatste klaar met ons optreden, maar dat is inmiddels meer gewoonte dan buitensporig.

14 sep 08

De Woensdrechtse Boerendag mocht zich verheugen op een royaal stralende zon en navenant was het bezoek aan de talrijke activiteiten, die voor jong en oud werden georganiseerd.

Wij stonden in een grote tent en het sterk gemengde publiek zorgde voor een leutige entourage voor ons optreden, dat werd afgewisseld met keyboard muziek van een van onze fans ..Jenny Zandee.

Het publiek had graag gezien dat wij wat langer bleven, maar dat zal voor een volgende keer zijn.

Wij hadden het er prima naar onze zin.

19 jun 08

Optreden in een oude gereformeerde kerk, die is omgebouwd tot een brasserie is weer eens totaal wat anders.

In een geweldige ambiance met etende en drinkende mensen mochten wij in de zg. Zak van Zuid-Beveland ons kunnen eens tonen in “De Kleine Toren” in Baarland.

Wel, ze hebben het geweten daar en tussen de happen door werd er volop meegezongen en er was ook nog tijd voor de spijsvertering met de polonaise.

Nu pas werd duidelijk dat de gevleugelde uitspraak van de 60-er jaren geheel werd omgeturnd tot een nieuwe begrip:

Hier ga je ná het zingen de kerk uit.

12 mei 08

We gingen er weer voor, allen was het dit jaar door de vervroegde starturen, wel erg vroeg opstaan en zingen.

De buren van de Halsterseweg hebben werkelijk alles in de strijd gegooid om van de doorkomst van de Roparun een echte happening te maken.

Deelnemers, aanmoedigers en voorbijgangers konden een subliem ontbijt voorgeschoteld krijgen en de kosten ervan mochten zij zelf bepalen.

Dat het geld naar een goed doel ging was duidelijk en later bleek Haste4live de ( door ons gesteunde ) groep, die het meeste geld had ingezameld.

Natuurlijk werd het een groot feest met rond de klok van zessen al zo’n 80 mannen en vrouwen, lekker aan de bik en dat alles omgekleed door een energiek Snot & Kwiel

Voeg daarbij een grandioze zonnige dag en het moge duidelijk zijn…de dag kon niet meer stuk.

Dat het “waven”niet alleen aan voetbal is voorbehouden hebben wij allen daar op de Halsterseweg wel bewezen en de lokale BRTO heeft het dan ook speciaal geshowd op de TV.

26 april t/m 4 mei 2008

“Wij zijn met z’n allen naar het zuiden geweest, het land van de zon en de d…..(ben ik vergeten?)”

Dit zou een variatie kunnen zijn op een bekend lied en dat slaat dan weer op de magnifieke vakantieweek, die wij met Snot & Kwiel hebben genoten in het zuiden van Portugal.

Een week, die niet alleen werd gekenmerkt door het Bourgondische aspect van de groep, maar ook door de geweldige show van de concurrentie Kwiel & Snot, die (óók tot verrassing van onze grootste regelaarster) geheel onverwachts werd opgevoerd. Dat het aan tranen en tuiten niet ontbrak moge duidelijk zijn.

Bewoners en bezoekers van het dorpje konden ons als snel vinden ( geen wonder met al dat lawaai) en een live-concert voor 3 Nederlandse zeelieden kon er ook nog wel af. Tel daarbij op de heerlijk geuren van de maaltijden, bereid door maestro Christiano en zijn staf, en ziedaar de regelmatige aanloop van de lokale bevolking.

Op Koninginnedag werden wij geconfronteerd met een ‘moordwijf’. De organiserende groep heeft ons allemaal in ons hempie gezet, want een pop is nu niet direct hét voorbeeld van een lijk..maar gelachen hebben wij wel.

Tussendoor hebben wij ook nog wat rondgekeken, gezond, gewandeld, naar Spanje geweest en daar zalig ‘gebruncht’ enz, enz,, enz…

Een minpuntje op de laatste dag was het verlies van de heuptas van Hans, dat voor de nodige consternatie heeft gezorgd…maar wij hebben H wel mee teruggebracht, hoor!

Op de terugreis hebben wij ‘Madrid in 4 uur’ gedaan en gelukkig konden wij na dit toeristisch evenement weer veilig landen op Zavemtem. Niet alles bleek goed te zijn gegaan. De reistas van Hans heeft (bleek achteraf) een rondje Middellandse Zee gedaan, maar dat is weer op zijn pootjes terecht gekomen.

HET WAS EEN PUNTGAVE WEEK!

06 apr 08

Ja, mensen..wat moeten wij daar nu van zeggen. Wat een geweldige happening is onze cd-presentatie geworden.

Reeds ver voor de aanvang was Oosterwaal al gevuld en ook mochten wij een behoorlijk aantal nieuwe gezichten verwelkomen. Natuurlijk niet te vergeten onze fanatiek trouwe fans, die nu na 5 jaar bijna alle liedjes wel uit hun hoofd kennen.

Johan (goeie 40-er) was de eer toegeschoven om de cd’s aan ons uit te reiken, waarna onze voorzitter Nannie de poppetjes, die achter de schermen meer dan aanwezig waren en zijn, kon toespreken en bedanken.

Jawel..want ook het thuisfront “moet” het allemaal maar leuk vinden en wat hebben wij het met hen getroffen mensen.

Na de plichtplegingen werd er natuurlijk uit volle borst (mee)gezongen en konden de aanwezigen zich laven aan de hapjes (van het thuisfront) en de gekoelde dranken van Oosterwaal.

02 mrt 08

Vandaag mochten wij een rolschaatsmarathon begeleiden. Op de maat van onze nummers wervelden de 50-jarige rolschaatsers en –sters vrolijk of een traantje wegpinkend over het plankier van de Kloosterhof in Hoogerheide.

Een nieuwe, maar absoluut voor herhaling vatbare, ervaring en dat kwam mede door de geweldige stemming bij de vereniging SEO.

Na 24 uur rolschaatsen hebben wij samen met de leden van deze vereniging de verjaardagstaart goed laten smaken.

Naar dagboek archief