Dagboek Archief

 

10 sep 16

"Huize Heideduin" in nHoogerheide

Ook hier was het al snel een gezellige boel veel mense zongen weer mee, met de wel bekende nederlands taligge liedjes.

Helaas kon Linda hier niet bij zijn wegens verplichtingen, dus moesten wij een tantje bijzetten.

Hrt dak lag er al snel af, en de mensen vonden het zo leuk dat ze vroegen om een cd, en gelukkig hadden we die dan ook bij. (op een paar naleveringen na ) maar dat is snel geregeld.Het publiek zal Snot en Kwiel niet snel vergeten.

groetjes

26 jan 08

Het optreden bij “Tusse de Schuifdeure” bracht weer eens wat anders dan alleen maar zingen. De groep ging onder een pseudoniem het toneel op, waar het Spataaierkoor het direkt van hun overnam.

Op een tekst van Nannie en op de melodie van ‘nog een keertje met jou’ werd de ellende verwoord van de nadelen van de ouderdom.

Het hebben van spataders, niet meer zo makkelijk ter been enz…

De reacties waren absoluut goed te noemen en dat heeft misschien een basis gelegd voor een volgende keer.

Al tijdens de laatste noten ontdeden wij ons van de “nieuwe”outfit en werden weer S&K, dat zich op de tonen van ons lijflied langzaam maar zeker weer terug in de coulissen trok.

15 dec 07

Veel sneller dan verwacht was het volle bak en de kerstpakken van diezelfde dames trokken veel belangstelling. Gelukkig werd er ook nog gezongen en ook dat viel in goede aarde.

Gastzanger was Maikel uit Mierlo-hout en deze jonge zanger, wel met al 2 cd’s op zijn naam, bracht een mengelmoes aan Hollandse liedjes met zich mee. Dit repertoire vulde onze Vlaamse en Nederlandse mengeling prima aan en dat lieten de bezoekers ook merken met luide bijval.

In de pauze werden er door verschillende artiesten in de dop (mbv leden van S&K) “echte” Kerstliedjes ten gehore gebracht en de rode draad van de avond was de Bingo, die geen bingo was en waarbij prijzen gewonnen konden worden, die geen prijzen waren…maar al met al hadden onze gasten er geweldig veel plezier in.

Naast al deze acties hadden wij zelfs nog tijd om onze techneut in het zonnetje te zetten (hij kreeg een nieuw “jasje” en een kerstpakket) en ook onze grootste fan mw.v.d. Kieboom kon na een zangvoordracht met volle handen huiswaarts keren.

Enfin …en zo werd het dus toch weer laat…..

14 nov 07

In de Jacqueline flat in B.o.Z. zaten de dames en heren al vroeg in de zaal, benieuwd naar wat er zou gaan komen. Ook tijdens de opbouw van de decorstukken was er al volop contact met hen.

Ze hebben het geweten.

Na de eerste kennismaking konden zij er geen genoeg van krijgen en wij moesten aan het eind beloven erg snel terug te komen, want dit soort feestjes willen ze wel vaker én langer.

08 nov 07

Voor de laatste maal konden wij optreden in de theaterzaal van het ABG in BoZ. Dit gebouw moet nl. binnen afzienbare tijd tegen de vlakte.

De zaal was nokkie –nokkie vol en de stemming zat er al bijzonder snel in. Na een inleidster, die op zich al een Snot & Kwiel- toneelact waardig was, konden wij ons heerlijk met een aantal nieuwe nummers uitleven.
03 nov 07

De 7e Snotteravond in Bergen bracht ons bij brasserie-café de Markies. Opvallend is toch iedere keer de verscheidenheid aan bezoekers, die de diverse cafés frequenteren. In dit oude “Maestrichtse Bierhuis”( zoals het vroeger ooit heette) was het prima vertoeven en tijdens de sessies was het absoluut dringen om binnen te komen.

Jammer was alleen dat het organisatiecomité er niet in geslaagd was een gezamenlijk aanvangsact bijeen te krijgen, maar dat zien wij volgend jaar dan weer wel.

06 okt 07

Een geheel nieuwe ervaring is het invullen van een studie-/feestdag voor een studieclub van schilders. Uit het gehele land waren de dames en heren naar Bergen op Zoom afgereisd om het 60 jarige feestje van hun cluppie te vieren. Zelfs vanuit Groningen en het Belgische Gent waren zij in de gebouwen van het Markiezaat College neergestreken.

Dus had onze knappe linker frontman (voor de kijkers dan) het razend druk met interviews en korte verhaaltjes, maar daar heeft zijn stem gelukkig niet onder geleden.

Tussen 11:00 en 16:30 hebben wij tussen alle workshops, lunches en prijsuitreikingen door ons repertoire verzorgd en dat tot groot genoegen van de aanwezigen.

26 sep 07

Opnieuw in Steenbergen , maar nu bij de ouderen van Onze Stede. Weer een geheel nieuwe groep met mensen. Wij stellen gewoon vast dat het klikt tussen ons en de ouderen, want ook hier ging men, na een aanvankelijk aftasten, gewoon lekker uit zijn of haar dak (figuurlijk gesproken dan). De belofte staat, dat wij volgend jaar daar nog een gaan terugkeren.

08 sep 07

Het dubbele optreden tijdens de jaarmarkt van Steenbergen had twee gezichten. ’s Middags bij hotel Aarden, tijdens de jaarmarkt zelf hadden wij veel plezier in en met de passanten.

De teksten en ons toneelspel nodigden hun uit om eens lekker te reageren en dat lukte uitermate goed. Veel wederzijds plezier dus.

In de avond traden wij nog op na het spektakel “Steenbergen zingt”.

De massa was door de samenzang reeds goed opgewarmd en velen zongen of dansten nog mee met ons repertoire. Rond 1 uur was het wel welletjes voor die dag.

24 aug 07

Carnavalsver. De Meekrap uit Stampersgat bestond 55 jaar en de ouderen uit stad en land van Halderberge werden op een middag Snot & Kwiel getrakteerd. Een volle tent kon dat wel waarderen en zong uit volle borst de Vlaamse nummers van o.a. good old Wally met ons mee. De hele Raad van Elf ging voor in de gezamenlijke polonaise en zo werd het feest( badend in ons zweet) beëindigd.

30 jun 07

Roze Zaterdag in Bergen op Zoom was weer eens wat anders en dat hebben wij dus geweten. Een geweldige ontspannen sfeer hing over het hele feestterrein. Onze dames gingen vooraf even polshoogte nemen en de feestgangers voor ons optreden in de ‘poort van Blonk’ ( t.o. café Oosterwaal) warm maken. Dat het echt feest was kunt u zien aan de foto’s ervan.

’s Avonds laat mochten wij op het Beursplein aan het live – optreden een daverend slot breien en dat was echt kikken om voor zo’n horde deinende en meezingende massa volk al onze feestnummers ten gehore te brengen.

20 jun 07

Wij waren al eerder te gast bij de dames van Vrouwenbond Oost uit BoZ., maar nu i.v.m. een jubileum op een totaal andere lokatie.

Doordat de dames eerst nog even heerlijk zaten te eten konden wij pas later op gaan bouwen, maar het enthousiasme van de dames spatte er meteen vanaf het begin van af.

Wij waren bijna vergeten ons jaaritem (de bekende zakdoek met S&K embleem) uit te reiken, maar Paul loste dat vakkundig op door de bus van de dames tegen te houden en de zakdoek alsnog te overhandigen.

16 jun 07

Op bezoek bij zalencentrum d’Honneur bleken helaas alleen de echte Die-hards ons te kunnen vinden. De weersomstandigheden speelden alle activiteiten in Bergen op Zoom parten. Toch hebben wij met de aanwezigen op de ons bekende wijze een leutig feestje gebouwd.

Wij gaan beslist eens op herhaling.

28 mei 07

Een vroegertje vandaag i.v.m. de doorkomst van de Roparun. Vorig jaar hebben wij de smaak te pakken gekregen en deze tweede keer was door de goede zorgen van de bewoners van de Halsterseweg 160-164 weer geweldig aangekleed.

Het weer heeft ons en de Roparunners in het Hollandse gedeelte beslist niet in de steek gelaten. Het was zelfs nog redelijk benauwd en pas na 12:00 ging het weer omslaan.

De ereboog moest helaas al om 11:00 weg, maar ook de laatste, achterop komende lopers werden nog flink toegejuicht.

5/6 mei 2007

Onze 4 e verjaardag werd door andere beslommeringen wat later gevierd, maar dat is er niet minder om geworden. Dit jaar was Leuven ons doelwit en de uitbaters van de befaamde Blokhut op de Oude Markt heeft het geweten.

Onder een magnifiek zonnetje zijn wij na de gebruikelijke inschrijving en de (echt Belgisch aangeklede) tas koffie aan de wandel gegaan. Dat duurt meestal in de S&K omgeving niet erg lang en na een gezamenlijke loop-maaltijd werd er neergestreken bij de Blokhut voor het lessen van de ergste dorst.

Enfin…u kunt het al raden. Wij hebben ons nog veroorloofd te gaan eten, maar kort daarna bleken wij alweer in de Blokhut terecht zijn gekomen en hebben daar tot de vroege uurtjes het feest in goede banen geleid

’s Zondags hebben wij enigszins cultuur tot ons gesnoven in de ge- meentelijke kruidentuin en zijn vervolgens na een korte historische wandeling op de Markt neergestreken voor een laatste lafenis.

15 mrt 07

De kop is er weer af. Onze eerste optreden in 2007 was gelijk een klapper bij de dames van de Vrouwenbond in Oud Gastel.

Het werd een zéér geanimeerde avond in het Hart van Gastel, waarbij zelfs de biljarters niet verstek wilden laten gaan en om het hoekje meesmulden. De dames konden het gebodene zeer wel waarderen en mogelijk zit er op korte termijn nog een optreden in het vat ivm het 60 jarig bestaan van de Vrouwenbond.

28 nov 2006

De Lindenbrugh kon echt niet voller zijn. Wij hebben inmiddels daar zo’n goede naam opgebouwd, dat er zelfs van andere vestigingen ook mensen naar Steenbergen waren gekomen om ons (weer) aan het werk te zien. Dat is natuurlijk wel complimenteus en daarom hebben wij er nog maar eens een schepje bovenop gegooid. Het is altijd jammer, dat door de structuur van deze instellingen de avond om 21:30 afgelopen moet zijn, want dan zijn zelfs de traagste bewoners ook op stoom en willen nog best wel een uurtje luisteren.

26 nov 2006

In de prachtige oude Johannahoeve in Capelle aan de IJssel heeft mevr. Tieman haar 80 e verjaardag gevierd en dat heeft zij geweten. Met een schallend “lang zal ze leven” was direct de toon gezet voor de rest van de middag. De jarige zelf was , tussen alle felicitaties door, niet van de vloer te slaan en zeg nou zelf…zoiets houdt je toch jong, nietwaar? Uniek was na afloop de “fooi” die wij van een zéér enthousiaste genieter mochten ontvangen. Het was gewoon een heerlijk middag.

04 nov 2006

Een schot in de roos deze 6e Snotteravond in Berrege. Vanaf de eerste tot de laatste minuut moest er geworsteld worden om binnen te komen bij ’t Locomotiefke.

Natuurlijk hadden wij het ook wel zelf uitgelokt, door met een mooie witte limousine van 8 mtr. lang naar de verzamelplaats te gaan voor de samenzang met alle deelnemers van deze Snotteravond.Uiteraard lieten wij ons daarna keurig voor ons eigen lokaaltje afzetten en dat trok horden met volk.

Nu kwamen alle nieuwe nummers goed van pas, want o.a. onszelf voorstellen op eigen tekst op het C’est la vie/Nathalie-nummer deed het boven verwachting geweldig goed en pas om twee uur ’s nachts konden wij er een punt achter zetten. Meer dan tevreden konden wij terugkijken op een perfect geslaagd optreden.

27 okt 2006

Ons optreden tijdens het regionale personeelsfeest van Zorgburo STIP bleek een schot in de roos. Afwisselend met de dames van Ranzig konden wij zelfs de meest fervente stoelplakker van zijn stoel afkrijgen. Omdat het personeel vooraf niet te horen had gekregen wat hun te wachten stond, konden zij met open oren en ogen genieten van hetgeen wij boden en dat bleek erg goed te bevallen.

Natuurlijk waren wij weer de laatsten, die op huis aan gingen.

21 okt 2006

Het Bergse Festival van het Levenslied had diverse aspecten in zich. Zowel liefhebbers van het Vlaamse als het (huidige) Nederlandse levenslied waren in de grote zaal bijeengekomen. Een extra surprise act was het optreden van Jordy uit Amsterdam. Deze nog jonge knul kreeg de hele zaal uitstekend in beweging, voorwaar geen gemakkelijke opgave.

Naast Bobby Prins (met bekende en onbekende Vlaamse nummers), en Grad Damen moesten wij de Bergse eer hooghouden en getuige de krantenverslagen en foto’s is dat meer dan voldoende gelukt. De ondersteuning door de trouwe fanclubleden was een prima opkikker.

08 okt 2006

Ons optreden op het zondagmiddag-podium in Rijsenhout was voor de bezoekers een welkome afwisseling. Ondanks dat wij 3 uur nodig hadden om er te geraken(vanwege omleidingen en andere opstoppingen) had onze energie niet geleden .Een goed gevulde zaal moest even wennen aan het de cor en het tenue én aan een drietal nieuwe nummers, die wij daar voor het eerst ten gehore brachten.

Het compliment van de middag was de spontane deelname aan de polonaise toen wij het terrasnummer zongen. Wij hebben de middag afgesloten met heerlijke broodjes paling in het nabij gelegen Burgerveen.

02 sep 2006

Op de jaarmarkt van Steenbergen waren wij dit jaar geplaatst bij de westelijke ingang. Dit veroorzaakte een constante trek van mensen , maar velen hebben wij kunnen bewegen om even/even langer stil te staan bij ons optreden. Het geheel was een goede opwarmer voor het zangspektakel “Steenbergen zingt” dat ’s avonds op de markt werd gehouden en wij zagen dan ook menigeen even meezingen.

29 jun 2006

De Beukenhof was( nu ze ons wat beter kende) beter voorbereid op onze komst dan in 2005. Nu konden wij vaststellen dat wij zelfs een eigen fanclub hebben, binnen het Savelanden (nu beter bekend als tanteLouise) circuit. Een volle zaal zat geweldig van de liedjes te genieten en de reacties op onze acties tijdens het zingen liepen uiteen van schalks lachend tot spontaan commentaar gevend.

20 jun 2006

Op bezoek in Hoogerheide bij de ouderen van Heideduin wekten wij enige verbazing met ons repertoire, maar al tijdens de eerste sessie kwamen de oudjes snel los en zongen uit volle borst mee.

Het was voor hun gewoon heel lang geleden dat zij deze Vlaamse meezingers hadden gehoord. Nog tijdens de toegift werden wij spontaan weer uitgenodigd voor volgend jaar.

10 jun 2006

In verband met de grote drukte in september hebben wij het dit jaar eens wat vroeger gepland…ons eigen feestje bij Oosterwaal.

Dit jaar zonder gasten vanwege een operatie, maar dat hebben wij ludiek opgevangen door inzet van het Duo Dynamo.

Het voetbal en terrasweer hielden onze fans wat langer buiten. In de tweede sessie was het echter snel een gevulde tent en hebben wij met de hulp van de Oranje-bloemenkransen en de speciale S&K zakdoek ( jaaritem) de hele tent lekker aan het snot gekregen.

Zo tegen 2-en mocht de “opperspreekstalmeester” het feest min of meer beëindigen.

16 mei 2006

Een trip naar de al vertrouwd voelende Mariahove in Ossendrecht. Als er geen lichamelijke belemmeringen waren, dan zouden alle bewoners er één groot dansfeest van maken. Nu zijn er die in hun bed de hele avond op het ritme liggen te “beddansen” en er erg veel plezier in hebben. Geef ze wat extra aandacht en het feest kan niet meer stuk bij hen. Wij komen er graag.

09 mei 2006

Op herhaling in Steenbergen bij de bewoners van de Lindenburgh. Een stukje thuiskomst…dus hebben wij er weer een dolle boel van gemaakt. De bewoners hebben het zich weer goed laten smaken en sloofden zich uit ,ieder op z’n eigen wijze, om er weer een mooi feest van te maken.

15/16 april 2006

Onze 3e verjaardag hebben wij gevierd in de prachtige stad Brugge. Niet alleen de schoonheid van de stad zelf bekeken, maar ook hebben wij (uiteraard) een zoektocht opgezet naar dorstlessende etablissementen. Na een eerste verkenning van de stad kwamen wij terecht in de oudste herberg van de stad uit 1515, genaamd Vlissinghe.

http://www.cafevlissinghe.be/

Niet alleen het gerstenat smaakte ons prima . De feestvreugde werd nog extra verhoogd door samenzang met een Schotse vrijgezellen clan.

Daarna kwamen wij in een Nederlandse soap terecht bij “In de Vlaamsche Pot”, waar wij ons het eten met echte Vlaamse frieten goed lieten smaken (http://www.devlaamschepot.be/). Daarna via terras en discotent (waar de jongste en de oudste heerlijk hebben staan “wippen” – volgens Nannie) rolden wij rond 3 uur ons hotel weer binnen (http://www.maraboe.be/).

Na een stevig ontbijt als echte toeristen een vaar tochtje op de Reien gemaakt, chocolade zien groeien en verwerkt worden en dat alles weer doorgespoeld met Brugse Zot, het amberbier van de nog enig werkende huisbrouwerij in de stad.

Awel…’t is weer ’n goei weekend gewiest , hé?

26 mrt 2006

Het benefietconcert voor de vakantieweek van de kinderen uit Szczecinek is meer dan verwacht geweldig verlopen. Wij stonden aan het eind van de middag gepland als uiteindelijk slotstuk van de dag. Ok…het liep qua tijd wel iets uit de hand, maar dat mocht de pret niet drukken. Na een geweldige slotapotheose, waarin bijna iedereen in de polonaise mee ging werd het opgehaalde bedrag bekend gemaakt: €3000,= …later werd dat door sponsorbijdragen nog eens €5000,=

08 feb 2006

Het eerste optreden in 2006 was (weer) voor dames van de Vrouwenbond (en toch hebben wij maar 1 vrijgezel in ons midden). Desalniettemin zat de stemming er gelijk goed in en konden wij in de knusse zaal van de Kastanje het dak in al zijn voegen laten trillen. Wij hadden wel tot 24:00 uur kunnen doorgaan, want de dames hadden er zin in en onze complimenten dus aan hen voor het geweldige enthousiasme.

30 dec 2005

Op de valreep zijn wij uitgenodigd om de eindejaarsparty van de firma Orion Gaming op te komen luisteren in de Raayberg. Dat is dan een mooi slot van een hectisch jaar. Samen met Julie Juliet (pianoman) hebben wij de zaak lekker in beweging gehouden. Ondanks het plotseling ingevallen winterse weer viel de aanloop niet tegen.

23 dec 2005

De Harmoniezaal in Ossendrecht was “tot de nok toe gevuld” en de dames lieten zich de mis en de koffiemaaltijd goed smaken. Speciaal voor de spijsvertering hadden wij onze meest beweeglijke nummers op de rit gezet en te zien aan de dames was dat geen verkeerde beslissing. Daarnaast hadden wij nog een begeerlijke vrijgezel in de aanbieding en dat alles leidde tot een swingende apotheose.

30 nov 2005

Een kort optreden, dachten wij…maar de dames en heren van de Beukenhof konden er geen genoeg van krijgen en dat betekende dus vol uithalen. Niet dat wij daar moeite mee hebben hoor, wij doen het gewoon veel te graag.

Er was meer dan ruimte zat en dat gaf weer onverwachte wendingen aan o.a. de polonaise(of wat daar voor door moest gaan).

Na dit leutige optreden zijn wij in een van de laatste grens-cafeetjes een pint gaan vatten. Café de Stad Antwerpen was aan het uitverkopen ivm sluiting en afbraak…Jammer.

05 nov 2005

De 5 e Bergse Snotteravond leidde ons uiteindelijk naar de Don Camillo, waar wij op een miniem podium onze kunsten moesten gaan vertonen. Toch leverde dat kleine podium een intimiteit op, die samen met de knusse caféruimte een perfecte entourage was voor een avond vol plezier. Wij konden de ‘nieuwe’ toehoorders al snel overtuigen van onze kwaliteiten en dat leverde weer de nodige nieuwe fans op. Het dak mocht er van Jack nog net niet af, maar de muren stonden op het laatst bol van de enorme feestvreugde en de finale liedjes werden uit volle borst(en) meegezongen en gedeind.

22 okt 2005

Onze Vlaamse Avond in de Raayberg met Eddy Wally en de Grijze Plaag.

Vol verwachting klopte ons hart…is ze er wel? Wie die ze is? Nanny is de naam en die lag tot vanmiddag 14:00 uur nog in het zieken- huis. Een verhaal apart , omgeven met veel spanning en paniek. Dit leidde er o.m. toe dat wij een stand-in moesten organiseren. Janine heeft ons werkelijk grandioos geholpen. Na enkele extra zangactiviteiten met Monique en de rest van de Snotteraars was zij er klaar voor. Op het allerlaatste moment was Nan echter gelukkig weer (helemaal?) opgeknapt en zong zelf mee.

Het feest in de Raayberg kon beginnen.

Om een ontzettend lang verhaal kort te houden…het was grandioos. De combinatie met het orkest De Grijze Plaag was meer dan geslaagd want hun repertoire paste perfect in de opzet van de avond.

De oude man Eddy Wally bleek een aimabel persoon te zijn en gaf een spetterend optreden van zeker 1 uur lang…en zong later nog eens onverwacht in het café.

Wijzelf hadden de zaal letterlijk en figuurlijk aan onze voeten. Tijdens de optredens werd er dankbaar gebruik gemaakt van de catwalk en als extra werd er tot groot jolijt van het publiek een heuse 1 e CD-LP gepresenteerd. Driekwart van de plaat was met vrolijke liederen en het andere kwart met droevige.(zie foto’s).

Het einde was wat rommelig, doordat er nog een onverwachte gast optrad, waarna wij konden afsluiten met een drietal nummers.

De after-party ging werkelijk door tot ver in de morgen.

03 sep 2005

De jaarmarkt in Steenbergen was een geheel nieuwe belevenis. De hele dag zon gaf ons extra vleugels. Het tijdschema liep niet helemaal zoals gepland en dus hebben wij , in ons enthousiasme, maar snel een extra set op touw gezet. De uitbater kon dat zeer wel waarderen. Veel complimentjes van het slenterende publiek en het terraspubliek waren ons deel en zo konden wij onder het genot van het inmiddels (intern) beruchte lied “de boswachter is nog niet dood” de retourtocht naar Bergen maken.

20 aug 2005

Op herhaling in Yerseke leverde het tegenovergestelde op van 2004. Wij startten met lekker zonnig weer en eindigden voor de eerste keer ons optreden in de regen. Het was al vroeg druk in het stadje en doordat wij optraden met zowel `Lappe en Gare` als `de zingende slager` hadden wij tussen de optredens redelijk wat tijd om het mosselfeest zelf eens te bekijken. Tijdens onze laatste set gebeurde toch het onvermijdelijke. Er was geen tent gezet dit jaar en na een repertoire – duel met het groene mannetje konden wij ons optreden in de regen gaan besluiten. Jammer voor de organisatie… maar ondanks die regen bleven er toch nog velen staan luisteren en kijken naar dat enthousiaste groepje uit Bergen op Zoom.

10 jul 2005

Paul en Hans zaten na een uur of 5 al weer aan het ontbijt en hebben daarna de directe omgeving van het hotel verkend. Toen zij de straat uit waren en rechtsaf wilden gaan gingen er gelijk rode lampjes knipperen. Dat kon niet van ons S&K – bord zijn (dat heeft blauwe lichtjes)….dus dat het was duidelijk waar zij op af stevenden …….. Nou,die dame met dat visnetje was toch niet te versmaden.!!!

Met een hoop gegevens over scheve panden, kleinste huis, goedkope slippers voor Monique en meer zg. inside-info ging de hele club het water op voor een toeristische rondvaart, waarmee wij uiteindelijk de meest heimelijke wens van Jack vervulden. Na de koffie in het bekende N-H koffiehuis werden (als gevolg van de op- en aftrekspelletjes van Paul) de gevolgen van de late - ochtendrituelen bij de meeste wel duidelijk en langzaam is ieder zijn/haars weeg gegaan naar het Bergse.

Het was gewoon een heerlijk gezellig weekend! De foto's volgen nog.

09 jul 2005

Het heroptreden in Monnickendam is ons op zich erg goed bevallen Mede vanwege het 650 jr. bestaan van stadsrechten was er sprake van extra aankleding van mens en stad(je) en dat zag er werkelijk magnifiek uit. Ons optreden was in hetzelfde etablissement als vorig jaar en dus was e.e.a. snel geregeld (dat wel…..). Het weer en de mensen hielpen volop mee om van het feest ….echt een feest te maken .

Omdat wij aan dit optreden gelijk maar een lang weekend hebben gekoppeld togen wij via weg en tram naar een hotel in hartje Amsterdam..

Daar raakte onze vrouwelijke aanhang kompleet aan de slappe lach toen onze hotelkamers werden bezichtigd. Een ruimte van ca 2,5 mtr breed en 5 mtr lang moest een tweepersoonskamer verbeelden,waarin de twee bedden voor en achter stonden…….(zie tek.)

Een gezamenlijk toilet en douche waren op de gang geposteerd en voor deze wonderlijke, krappe combinatie mochten wij de heerlijke prijs van € 75 betalen (2-pers.k.) Geen wonder dat Nederland zich uit de markt prijst……….

Enfin…..ontvangst/drank en eten waren prima en na een nachtelijke verkenning van de uitgaansbuurt van Amsterdam(op zoek naar die niet te krijgen pannenkoek voor Hans) zijn wij(te voet) en Jack / Marja (per fietstaxi) uiteindelijk in het hotel beland. Daar werd het nog uitermate gezellig(met polonaise door de zaal en achter de bar langs en niet te vergeten de “gratis” flessen drank van Chris.

U begrijpt het al………………..

02 jul 2005

Vandaag hadden wij een uurtje gepland met de hele groep in een kleding/ annex graai-winkel in Oud-Gastel. Tot onze grote verbazing vonden wij er veel meer dan nodig was om in onze “verkleed- behoefte” te voorzien. Vooral de dames hebben zich ongegeneerd laten gaan en dus werd het geplande uurtje bijna een volledige halve dag. De heren (Jack en Paul) hebben zich in die tussentijd maar verveeld met een bak koffie en de ontelbare peuken. Hans was allang blij dat hij wat later was….voor hem werd de mode-show in een korte tijd afgewerkt.

Het resultaat?…………komt dat allen bewonderen op ons eigen gala, samen met Eddy Wally op 22 oktober in de Raayberg te B.o.Zoom.

12 jun 2005

De Merijntje Gijzen braderie te Nieuw Vossemeer had te kampen met een variabel weertype en dat was duidelijk te merken. Rond 12.15 mochten wij de bekende Kop (van Jut) afbijten , maar desondanks lukte het ons om een half zonnig begin te forceren. Later werd het drukker en zonniger en toen kwam de herkenning van de diverse nummers sneller voor de dag. Spijtig genoeg was het rond 16.00 uur gedaan met de zon en werd het publiek toch nog verast door een flinke bui. Na die opklaring veranderde het tempo van ons optreden mede door toedoen van de Vosse-Blaozers, die als background koor gingen optreden. Deze ingreep leidde tot een onverwacht komische finale , waarin diezelfde blazers het laatste nummer én uit volle borst meezongen én een kompleet ,losgeslagen polonaise op de vloer te berde brachten.

Verder verdient het organiserend comité een pluim voor de organisatie en de verzorging.

11 jun 2005

Een gecombineerd optreden vanavond.

Enerzijds in Huijbergen bij de Tennisvereniging ter opvrolijking van de jaarlijkse feestavond. Dat er menigmaal een balletje werd opgeworpen is duidelijk, alleen het dubbelspel kwam niet helemaal uit de verf, want volgens ons was het speelveld een beetje te klein.

Uiteindelijk bleef het bij veel enkelspelen met een hoog kakelgehalte tegen de umpire.

Wat later op diezelfde avond werd er ten faveure van een 40 jarige Johan een feestje opgeluisterd in het Markiezenhof. De stemming zat er al goed in toen wij arriveerden en ik heb zelfs tijdens ons optreden “Jan mette Lippen “horen gniffelen bij onze Vlaamse nummertjes.

Omdat er naderhand nog meer “acts” waren hebben wij e.e.a. lekker mede aanhoord en middernacht hebben wij maar weer eens gemist, want toen mocht er met Karin worden gekust….jawel..die was op dat moment ook jarig.

31 mei 2005

Tja……er zijn geen woorden voor een zo’n enthousiast publiek als bij de Lindenburgh in Steenbergen. Zowel de ouderen als de bewoners van Stella Maris gingen vanaf het begin volledig uit hun dak bij de vrolijke deuntjes, die wij op de planken brachten.

Tot op heden toe het enige adres , waar ook vanaf het begin de beentjes van de vloer gingen en dat geeft toch wel iets van de sfeer weer. Bijna kwamen wij zakdoekjes tekort, maar wij hebben beloofd een volgende keer er nog meer mee te nemen.

28 apr 2005

Ooit gehoord van het Theater ABG ? in Bergen op Zoom..….nou wij weten dus inmiddels hoe dat eruit ziet, want wij hebben hier een optreden verzorgd. Een volle bak (zoals dat heet) verwelkomde ons en dat gaf een meer dan extra dimensie aan ons optreden. Dachten wij dat niet alle nummers bekend waren in Nederland, hier was er een dame die van begin tot het einde alle nummers meezong…..Ongelofelijk.!!! Er hing gewoon een lekker relaxed sfeertje en wij beleefden tevens onze première voor de TV.

23 apr 2005

Een dag in het teken van “slappe spieren” en de snelheid van een alpentrein. Het voert te ver door om alles uit te leggen,maar de “slappe spier” is een alternatief voor het “jantje” en de trein (incl. de voorverwarming) nam ons mee naar een uitermate goed georganiseerd smartlappenfestival in Enkhuizen. Alle lof voor het koor Leedvermaak, dat deze dag organiseerde, de gastvrije uitbaters van café “de lange Jan” en uiteraard het perfecte weer.

Zo’n oude stad aan de Zuiderzee heeft én allure én tevens een heerlijke “melancholische” uitstraling, iets dat ook tijdens dit festival door alle deelnemers werd uitgedragen. Dit uitte zich ook in de gedragen klassieke kleding van een aantal koren……te gek.

Jammer dat wij vandaag maar met 4-en konden optreden ,want Monique was verhinderd. Niettemin hebben wij met ons inmiddels vermaarde, overbekende enthousiasme de West-Friezen getracht bekend met en rijp voor het Vlaamse levenslied te maken. En gezien de reacties is dat wonderwel gelukt. Zie verder ons fotoboek en geniet.

16 apr 2005

Vandaag ons 2 –jarig bestaan gevierd met een korte trip naar Antwerpen.Net als vorig jaar met de trein…was goed bevallen. Er blijft wel eens wat hangen, dus kreeg Monique nog op het bergse perron een bakje koffie met koek aangereikt om de reis wat aangenamer te maken. Hilariteit dus…….maar M. sloeg terug met een heel ludiek kado-pakket, bestaande uit 1 verjaardags-kaart, twee balonnen en een opblaasbare 2.

Daar had ze ons tuk mee , want we moesten er de hele dag mee rond sjouwen. Enfin zie de foto’s maar. Overigens maken onze zuiderburen bijna nergens een punt van. Waar wij de “balonnen en de 2” ook parkeerden er werd met zorg gehandeld. Ik hoef u niet te vertellen wat we die dag allemaal gedaan hebben, maar de drank en het eten vulden ons gemoed tot in de laat(st) e uurtjes. Zo werd het weer een genoeglijk team-building voor ons eerste grote optreden dit jaar in Enkhuizen a.s. zaterdag 23 apr.

21 mrt 2005

Vandaag zijn Paul en Hans er na een tweetal vruchteloze pogingen in geslaagd met Paula (zie ook 30 sept. 2003) in gesprek te komen. Helaas had dat niet de gehoopte respons, maar zij kwamen er onze allereerste Fan tegen en hebben onder het genot van een lekker en goedkoop bels biertje heerlijk bijgepraat.

01 mrt 2005

Vandaag is na de vastenavend de zang-training weer opgestart …..alhoewel zingen???Er is feest….Paul is LAT – opa geworden .Er is een tengeltje geboren en dus moet het scheel er even worden afgedronken.

Vervolgens worden de optredens in Nieuw-Vossemeer(12/6) en Yerseke(20/8) bevestigd.

22 jan 2005

Een spetterend optreden voor de oudjes van de Mariahove in Ossendrecht was met recht de opening van 2005 voor ons. Aangezien de oudjes meestal al vroeg gaan slapen begon het optreden reeds om half acht. Dat mocht voor diezelfde oudjes de pret niet drukken en met veel animo werd door zowel oud als jong volop ingehaakt op de vlaamse liederen. Met een zeer voldaan gevoel konden wij tegen tienen de avond afsluiten met een grote polonaise door de recreatie-zaal.

01 jan 2005

Het was weer een enerverende jaarwisseling met alle daaraan verbonden geneugten etc……….

Tijdens de “verzameling” bij het Oosterwaal-bal kwam de aktie van de BRTO ter sprake….die ten behoeve van de kinderen van de Poolse stad Scezinek en het busje, dat moet worden vervangen.

In samenspraak tussen Jack en Hans (daags na het feest) heeft Snot en Kwiel zijn eerste goede daad in 2005 verricht en een bedrag gestort van € 25 voor dit goede doel. Als tegenprestatie heeft de BRTO het verzoeknummer: “Leef als een zigeuner” gedraaid.

06 nov 2004

De 4 e Bergse Snotteravond. Wij speelden een thuiswedstrijd in café Oosterwaal en mochten desondanks weer veel nieuwe gezichten begroeten. Vanaf de tweede sessie was het wederom bomvol.

Flexibel als wij zijn was er een onverwacht optreden tussendoor van “Jack Solo” , terwijl aan het eind van de avond nog extra inbreng was van Ranzig (die eerder op deze avond optraden bij de kleine Vijzel) en “de zingende slager”.

Wij konden vaststellen dat wij inmiddels een geweldig programma voor het voetlicht kunnen brengen dat per sessie ca ¾ uur duurt.

Dat het feest tot in de kleine uurtjes is doorgegaan is eigenlijk al een vaststaand gegeven en de meesten rolden rond half vijf ’s morgens met kleine oogjes en een zere keel het bed in.

Het geheel was een waardige afsluiter van een intens jaar zingen….

25 sep 2004

Voor het eerst een eigen feestavond ism Jac Oosterwaal in elkaar gestoken.Met een gastoptreden van Ranzig uit Spijkenisse. E.e.a. vond plaats in (uiteraard) café Oosterwaal. Reeds om 21.30 was er een bomvolle zaal en vanaf 22.00 uur kon er geen kip meer bij. Daar waren wijzelf behoorlijk door verrast en uiteraard zeer blij mee. Tussen de afwisseling tussen S&K en Ranzig door kon er zelfs nog een optreden van “de zingende slager”bij (met een ode aan André Hazes) en later nog een van de meiden van K3. Het feest werd rond 02.00 uur afgesloten met een optreden van alle artiesten tezamen ,die samen met alle aanwezigen als eerbetoon aan Hazes het alom bekende nummer van “de vlieger” zongen. (Laat de foto’s voor zichzelf spreken).Als extraatje hebben wij ook nog wat hapjes rondgedeeld en tevens een begin gemaakt met de verkoop-donatie-aktie van onze T-shirts.

Wij mogen wel stellen dat het publiek (jong en oud) tot in de late uurtjes bleef hangen en wijzelf rolden rond 04.30 in bed.

07 sep 2004

Voor de tweede keer op bezoek bij de BRTO,weer bij Martin de Bruijn voor de broodnodige “reclame”voor onze eigen feestdag op 25 sept..a.s. Tevens wederom een 4-tal nieuwe nummers ingestudeerd…wij hebben nu al een redelijk aantal nummers,waar wij al een vol programma mee kunnen verzorgen.

21 aug 2004

Yerseke Mosselfeesten………….

Een sliknat begin van een feestelijks dag leverde aanvankelijk weinig volk op , maar toen wij uiteindelijk om 11.30 gingen zingen gebeurde het wonder…..de zon ging schijnen en is daarna niet echt meer weg geweest. Samen met meezingkoor “Lappe en Gare” hebben wij een leuk programma verzorgd dat redelijk veel bezoekers trok.De uitbater van “de Zaete”, die ons had ingehuurd was er erg mee in z’n nopjes.Jammer was dat reeds om 18.00 uur moesten stoppen,vanwege de plaatselijke verordeningen. De dag werd afgesloten met een voortreffelijk verzorgde maaltijd met stik verse vis en mossels………..heerlijk

11 jul 2004

Na overnachting bij Volendam vandaag een bezoek gebracht aan dit wereldbekende dorp(wij zijn er nu toch) .en later nog afgezakt op de verjaardag van Paul in b.o.zoom

10 jul 2004

Het 2 e Waterland – festival in Monnickendam, een klein ,maar intiem dorp met 3 grote jachthavens begroette ons. Hier konden wij in café 1614 rond 11.30 gaan opbouwen in de achterzaal,wat achteraf niet zo’n goede keus was.Na de gezamenlijk opening van het festival in bejaardentehuis de “Swaenenborgh” konden wij in onze eigen lokaliteit losbranden. Vanwege het toch nog onverwachts goede weer was het erg moeilijk de mensen naar binnen te krijgen en dat speelde ons wel parten.Gelukkig is er al een kern van (familie)-fans, die de nodige animo er wel mee inbrengen bij het publiek.Voor de organisatie niets dan lof….het liep allemaal van een leien dakje.Aan het einde van de dag weer een gezamenlijke afsluiting aan de haven,waar gelijktijdig een etappe eindigde van de Jan Haring-race, met vele oude bruine vloot schepen.

03 jul 2004

S&K barbecue…bij Nannie en Chris. Geweldig lekker en ondanks het binnengebeuren(vanwege het weer!!!) stik gezellig.Uiteraard voor herhaling vatbaar, alleen moet men de tijd maar eens stil zetten bij dergelijke activiteiten…het wordt altijd weer laat…..of vroeg?

13 jun 2004

Omdat het festival voor de eerste keer wordt georganiseerd is het geheel op twee buitenterrassen. Een klein intiem terras in de binnentuin van het oude kloostercomplex (nu omgebouwd tot hotel/restaurant/conferentiecentrum) en een 2e terras voor het gebouw.Wij treffen het met het weer….het blijft de hele dag droog.

Omdat wij ‘slechts’ een zanggroep van 5 personen zijn en daarbij een afwijkend repertoire en aankleding hebben vallen wij al snel op en mogen veel complimenten ontvangen..Het festival kenmerkt zich door komische acts aan het einde van de dag waarbij er door de deelnemende koren prijzen gewonnen kunnen worden.Omdat wij zo laat ingeseind waren mochten wij een extra optreden verzorgen tijdens de pauze tussen de optredens en de uitslag van de jury.Gewoon een heerlijke ontspannen dag.

12 jun 2004

Een paniektelefoontje uit Son en Breughel. Een koor is uitgevallen vanwege een sterfgeval en dat betekent problemen voor het 1ste Smartlappenfestival bij La Sonnerie. Na enig rondbellen besluiten wij morgen(zo gauw al …jawel) erheen te gaan…iedereen kan . Ook Rian(onze techneut) gaat mee.

20 mei 2004

Vandaag het levensliedfestival van Leiden op het programma. Daar al snel kennis gemaakt met “Ranzig” (3 meiden met manager) uit Spijkenisse. Organisatorisch was het geheel prima verzorgd,wat helaas niet van het eerste café gezegd kon worden.Wij moesten de spits afbijten om 20.30 uur(wat een tijd) en niets werkte zoals het moest.Dat kostte ons uiteraard punten.In het 2 e café, waar wij zongen was het beter en er was tevens een goede ambiance. Uiteindelijk zijn wij niet in de finale gekomen, maar wij hebben er wel leuke gasten voor onze eigen feestavond aan over gehouden.(zie 25/9/2004)

17 apr 2004

Vanwege ons eenjarig bestaan een dagtrip met aanhang naar Antwerpen gemaakt.Vnl. gebruik gemaakt van het openbaar vervoer….m.a.w. met de boemel van B.o.Z. naar R’daal en verder naar Essen en Antwerpen (met 7 tussenstationnetjes). Gevolg…stevige dorst en dus op het eerste beste terras in A’pen neergestreken. Na veel omzwervingen bij “de rode Hoed” in een hoekje terecht gekomen en het eten en ook het “lang zullen wij leven” smaakten puikbest. Uiteindelijk zijn wij via “onze” limo (zie foto) terug naar het station geraakt.

t/m mrt 2004

Vastenavend-reces….wij hebben gewoon wat anders te doen

21 nov 2003

Vanavond een optreden in café/bistro “de lamme goedzak” in Vrouwenpolder. Jammer genoeg was de opkomst niet echt groots te noemen,maar wij hadden er zelf veel plezier in en de uitbater was ondanks alles toch heel tevreden.

01 nov 2003

De 3e Bergse snotteravond…..ons eerste officiële optreden. De locatie was bij Jan en Marloes Krijnen op de Dubbelstraat. Opvallend genoeg waren wij niet echt gespannen en hebben er met onze 9 eerste nummers toch een heerlijk feest van weten te maken.

Ons optreden startte echter al op de Grote Markt,waar vooraf een samenkomst van alle koren was gepland. Met de VW-bus van Hans en de rode loper kwamen wij zeer in stijl aan op diezelfde markt. Alom kregen wij daarvoor de nodige complimenten.

07 okt 2003

Vandaag te gast bij de BRTO in het programma “Hollands op z’n best” van Martin de Bruijn.

30 sep 2003

Fotosessie bij café de Toerist in Putte-Kapelle.Vanwege het feit dat zij nog beschikken over een origineel Antwerps draaiorgel. Paula (de uitbaatster) was ons zeer ter wille en met behulp van Marion kwam het allemaal keurig op de plaat vast te liggen.(kijk bij de fotosessie)

21 sep 2003

Vandaag hebben wij onze première .Een gastoptreden bij het meezingkoor “Lappe en Gare”,dat ook bij Oosterwaal zijn thuishaven heeft.Wij werden na ons optreden verrast door de flessen wijn van L&G en de rozen van Chris en Francie.

08 apr 2003

Wij zijn eruit gekomen. Onze naam staat nu fier bovenaan de pagina en ons repertoire gaat op de (vnl.) Vlaamse toer met behulp van orkestbanden..Onze aankleding moet vanzelf gaan groeien en wordt tijdens eventuele optredens gekeurd door iedereen.Voortaan wordt het elke dinsdag oefenen bij Oosterwaal vanaf 21.00 uur.

01 apr 2003

Vandaag is voor ons het verhaal begonnen.Via een “proefdraaien” bij enkele smartlappenevenementen en de nadere kennismaking bij de nieuwjaarsborrel bij Oosterwaal wordt het nu menens.Ons eerste overleg betrof vnl. de vraag : hoe gaan wij heten en wat en hoe gaan wij zingen???

Naar dagboek archief